Feltöltve:

Ünnepi diótorta

timer 160
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Diókrém

tej2.5 dl
Ráma20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor20 dekagramm
liszt1 evőkanál
darált dió20 dekagramm

Ramakrém

1 csipetnyi
dióaroma1 kevés
puha Rama25 dekagramm
porcukor20 dekagramm

Piskótatészta

tojás6 darab
víz4 evőkanál
dió6 evőkanál
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
olaj7 evőkanál
liszt4 dl
cukor4 dl

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat, a sütőport, a diót, a vizet, végül a lisztet is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon alsó-felső sütéssel sütjük 25 percig. Ezt a piskótát kétszer sütjük meg, a felsőt kockára vágjuk.

2. lépés

Diókrém: a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót és összefőzzük. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a Ramát, majd megtöltjük vele a tortát.

3. lépés

Ramás krém: 20 dkg porcukrot 25 dkg puha Ramával, valamint egy kevés dióaromával és csipet sóval nagyon habosra kikeverünk. Megkenjük vele mind a két torta külsejét és hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, majd beborítjuk. Fondanttal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem