Rama Vajas Íz | 3 evőkanál |
---|---|
tejföl | 3 dl |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 2 darab |
sajt | 20 dekagramm |
kolbász | 20 dekagramm |
fokhagyma | 3 darab |
koktélparadicsom | 5 darab |
torma | 3 evőkanál |
kígyóuborka | 1 darab |
füstölt lazac | 4 szelet |
Globus Mustár | 2 evőkanál |
zöldsaláta | 8 darab |
hosszúkaraj | 1 darab |
szeletelt gépsonka | 20 dekagramm |
Ünnepi hidegtál a Előételek kategóriában
A karajt megmossuk, egy éles késsel átvágjuk, kifúrjuk és beletesszük a kolbászt. Késsel lyukakat fúrunk az oldalába, a fokhagymaszeleteket beledugjuk a lukakba, paprikakrémmel megkenjük, megborsozzuk, majd egy nagy tepsibe, amibe olajat öntöttünk belehelyezzük. Vizet töltünk mellé, lefedjük alufóliával és a 250 fokos sütőbe toljuk. Minimum egy óráig sütjük. Közben ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e? Ha igen, a bőrét fólia nélkül ropogósra sütjük, kb 20 perc alatt.
A sonkaszeleteket megmossuk és megtöröljük papírtörlővel. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, majd egy villával apróra törjük egy üvegtálban. Adunk hozzá Rama margarint, sót, mustárt, borsot, tejfölt, apróra vágott hagymát, végül a tormát. A krémmel megkent sonkákat feltekerjük. A lazacszeleteket is megkenhetjük, de önmagában is feltekerhetjük. A fetát, vagy krém-fehér sajtot kockákra vágjuk.
Hűtőbe rakjuk.
Ha a hús kihűlt, csak akkor szeleteljük fel egy jó éles késsel. Egy szép ünnepi tálat zöldsaláta levelekkel kidíszítünk, miután megmostuk őket. Ezzel "ágyazunk meg" a hidegtálnak. A vékonyan felszeletelt kolbásszal töltött karajt elrendezzük rajta. Középre helyezzük a majonézes sonkatekercseket és a lazacszeleteket, valamint a fetát. Frissen mosott, felvágott paradicsom és kígyóuborka szeletekkel, darabokkal díszítjük.