Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 2 evőkanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
fokhagymagerezd | 2 darab |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
rizs | 30 dekagramm |
gomba | 15 dekagramm |
piros arany | 1 teáskanál |
főtt tyúkcomb | 4 darab |
húsleves, knorr kockából | 3 dl |
főtt tyúkmell | 2 darab |
Újházy tyúk főve-sülve zöldséges rizzsel recept.
A margarinban megpirítjuk a felaprított gombát, sárgarépát, rátesszük a megmosott rizst, együtt piritjük 2-3 percig, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,majd felengedjük a húslevessel.
Lassan főzzük, amikor félpuha , a lángot elzárjuk alatta és a gőzben hagyjuk megpuhulni.
Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Az olajba belerakjuk a nagyon apróra vágott, vagy zúzott hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt főtt húst, ízesítjük, majd egy merőkanál húslevessel felengedjük, fedő alatt alacsony hőfokon készre pároljuk.