Újházy csirkeleves a Levesek kategóriában
Az előkészített húst feltesszük 1,5 liter hideg vízben főni.
Ha a főzővíz felforrt, kanállal leszedjük a tetejéről a habot, hogy ne legyen zavaros a levesünk. Kevés sót adunk hozzá és gyöngyöző forrással tovább főzzük.
Miközben a hús fő, megtisztítjuk a zöldségeket és szükség szerint feldarabolhatjuk
Szedjük le a maradék habot a leves tetejéről, majd adjunk hozzá pár szem egész borsot. A leveshez adjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Levesalapot.
Takarék lángon főzzük tovább. Ha minden jól megpuhult, kóstoljuk meg a levest, ha szükséges ízesíthetjük sóval, borssal, Delikáttal, majd forraljuk készre.
A kész levest a tűzről levéve pihentessük 10-15 percig, hogy a lebegő kisebb darabkák leülepedjenek. A főtt zöldségeket, húst óvatosan vegyük ki a levesből szűrőkanál vagy húsvilla segítségével, tegyük félre.
Merőkanállal, finom szűrőn keresztül szűrjük a levest, hogy a lehető legtisztább legyen.
A húst, zöldséget tálalhatjuk külön is vagy a levesben visszaforrósítva. Kínáljunk mellé külön főtt cérnametéltet.