Újhagymával készült húsgombócleves
Újhagymával készült húsgombócleves
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 3 darab
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • paradicsompüré - 1 darab
  • rizs - 4 evőkanál
  • újhagyma - 2 darab
  • hús - 1 kilogramm
  • betűtészta - 250 gramm

Elkészítés:

  1. A rizst 1 kiskanál olajon előpirítjuk, majd sós vízben megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket. Karikára vágjuk a hagymát a szárával együtt, valamint a sárgarépát. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a répákat, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, valamint adagolunk hozzá ételízesítőt, kb. 1 evőkanállal él fél órát főzzük. Azután hozzáadjuk a paradicsompürét.
  3. Előkészítjük a húsgombócokat: a darált húshoz hozzáadjuk a főtt rizst, a 2 tojást és enyhén megsózzuk. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel gombócokat formálunk belőle. Ha már a répa elkezdett puhulni hozzáadjuk az előre elkészített gombócokat. Pár perc múlva beletehetjük a betűtésztát is. Miután a gombócok feljöttek a leves tetejére 10 percig főzzük, majd lezárjuk és hagyjuk fedő alatt. Tetejére szórjunk petrezselyemzöldet.