Újhagymával készült húsgombócleves a Levesek kategóriában
Megtisztítjuk a zöldségeket. Karikára vágjuk a hagymát a szárával együtt, valamint a sárgarépát. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a répákat, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, valamint adagolunk hozzá ételízesítőt, kb. 1 evőkanállal él fél órát főzzük. Azután hozzáadjuk a paradicsompürét.
Előkészítjük a húsgombócokat: a darált húshoz hozzáadjuk a főtt rizst, a 2 tojást és enyhén megsózzuk. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel gombócokat formálunk belőle. Ha már a répa elkezdett puhulni hozzáadjuk az előre elkészített gombócokat. Pár perc múlva beletehetjük a betűtésztát is. Miután a gombócok feljöttek a leves tetejére 10 percig főzzük, majd lezárjuk és hagyjuk fedő alatt. Tetejére szórjunk petrezselyemzöldet.