tojásfehérje | 1 darab |
---|---|
porcukor | 8 dekagramm |
étbevonó massza | 5 dekagramm |
tojás | 1 darab |
---|
liszt | 60 dekagramm |
---|---|
porcukor | 8 dekagramm |
puha Rama | 15 dekagramm |
élesztő | 2.5 dekagramm |
tojás sárgája | 3 darab |
langyos tej | 2.5 dl |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 csapott mokkáskanál |
Újévi malacfejek a Főételek kategóriában
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk és alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyre téve kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
Egy 10 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacok fejét, egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval az orrukat és a maradék tésztából formázzuk a füleket. Tojással összeragasztjuk a darabokat, majd tepsire téve megkenjük tojással az összeállított malacfejeket.
Lisztbe mártott ujjal kijelöljük a szemek és az orr helyét. Rövid kelesztés után ismét átkenjük tojással a fejeket, majd a szem és orr helyét is újra jelöljük. Előmelegített sütőben 195 °C-on 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük őket.
Közben kikeverjük a díszítőkrémet egy csészében. A tojásfehérjéhez apránként adjuk hozzá a szitált porcukrot. Annyi cukrot keverjünk egy teáskanállal hozzá, hogy a masszából kihúzva a kanalat az jégcsapszerűen megálljon rajta.
Miután kihűlt a sütemény, a tojásfehérjés krémből és az olvasztott bevonó masszából kialakítjuk a szemeket.