tojássárgája | 6 darab |
---|---|
porcukor | 6 evőkanál |
víz | 4 evőkanál |
kakaó | 2 evőkanál |
étolaj | 1 dl |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 5 evőkanál |
tojásfehérje keményre vert habja | 6 darab |
Ráma | 25 dekagramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
túró | 25 dekagramm |
narancsos szénsavas üdítőital | 8 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál |
Üdítős a Desszertek kategóriában
A piskótát lassú hőfokon megsütjük. A krém elkészítése: a Ramát a porcukorral kikeverjük és hozzákeverjük az áttört túrót. A krémet egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük. Ha a máz félig kihűlt, a túrós krém tetejére kenjük és néhány órára a hűtőbe tesszük. A mázhoz a szénsavas üdítőt 2 csomag vaníliás pudingporral felfőzzük. Ízlés szerint tehetünk bele cukrot is.