Uborkás burgonya főzelék virsli virággal
Uborkás burgonya főzelék virsli virággal
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tejföl - 3 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • babérlevél - 1 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • liszt - 3 evőkanál
  • csemege uborka - 2 darab
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • virsli - 6 darab

Elkészítés:

  1. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és egy evőkanál margarinon megpirítjuk, megszórjuk őrölt piros paprikával
  2. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
  3. Felöntjük vízzel, ételízesítővel fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet és készre főzzük.
  4. Egy kevés margarinnal, egy evőkanál liszt hozzáadásával rántást készítünk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt ecetes uborkát.
  5. A tejfölben simára keverjük a maradék lisztet egy nagyon kevés vízzel és behabarjuk a főzeléket. A virsliket két oldalról bevagdossuk, virágszirom alakúra formáljuk és pár pillanat alatt étolajon kisütjük.