fokhagyma gerezd | 3 darab |
---|---|
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 1 darab |
sárgarépa | 1 darab |
petrezselyemzöld | 2 evőkanál |
mazsola | 1 darab |
metélőhagyma | 2 evőkanál |
joghurt | 1 liter |
póréhagyma | 0.5 darab |
zeller | 0.25 darab |
citrom | 1 darab |
retek | 1 csokor |
zöld uborka | 3 darab |
aprÍtott földimogyoró | 4 teáskanál |
fehérrépa gyökér | 1 darab |
Uborka-mogyoró leves a Levesek kategóriában
A répákat, a zellert, a pórét tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Öntsük le egy liter vízzel.
Adjuk hozzá a Knorr Házzias Tyúkhúsleves alapot és főzzünk erős levesalapot. Ezután szűrjük le és hűtsük ki.
Hámozzuk meg az uborka felét és mixeljük el. Tegyük a levesbe.
A megmosott retket vágjuk szeletekre. A hagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk össze.
A zöldséget keverjük össze a levesalappal.
Reszeljük le a citrom héját és nyomjuk ki a levét. Keverjük össze a levet és a héjat a joghurttal és adjuk a leveshez.
Ízesítsük reszelt fokhagymával és borssal. Tegyük félre néhány órára. Süssük át a mogyorót egy serpenyőben és adjunk ebből egy kanálkával minden adaghoz, petrezselyemzölddel megszórva.