Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves
  • timer220 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • szegfűbors - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • tyúk - 1 darab
  • levestészta - 200 gramm
  • zeller - 1 darab

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a húst, majd öntsük le 2 l hideg vízzel.
  2. Lassan forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot. A zöldséget aprítsuk fel darabokra.
  3. A hagymát pirítsuk meg kevés olajon, utána adjuk a leveshez.
  4. A léhez adjuk hozzá a zöldségeket, a fűszereket és a 2 Knorr Tyúkhúsleves kockát is. Kis lángon kb. 3 órát főzzük. Közben főzzük ki a levestésztát is.
  5. Ha megfőtt, állítsuk félre 20 percre, majd sűrű szitán, vagy gézen szűrjük át. A húslevesnek áttetszőnek kell lennie.
  6. A megfőtt zöldségeket kis kockákra, a tyúk húsát kis darabokra vágjuk. Vágjuk össze a petrezselyemzöldet is. A húslevest a korábban kifőzött levestésztával, zöldségekkel és hússal tálaljuk, amelyet megszórunk vágott petrezselyemmel. Ha szükséges, ízesíthetjük még sóval és borssal.