Feltöltve:

Tyúkhúsleves

timer 1
mood Nehéz
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tyúkhúsleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Hús előkészítése
Az előkészített húst megmossuk, és súlyához képest kb. háromszoros mennyiségű hideg vízben feltesszük főni. A húst próbáljuk annyi darabra vágni, ahány személyre készítjük az ételt.

2. lépés

Hab leszedése
Ha a főzővíz felforrt, szűrőkanállal vagy egy kis teaszűrővel leszedjük a tetejéről a habot (ez a húsból és csontokból kicsapodó fehérje), hogy ne legyen zavaros a levesünk. Kevés sót adunk hozzá és lassítunk a főzés erején, hogy csak gyöngyözve forrjon.

3. lépés

Zöldségek előkészítése
Miközben a hús fő, megtisztítjuk a zöldségeket: A sárgarépát, a zellert  és a fehérrépát hámozzuk, szükség szerint feldaraboljuk, a hagymát megtisztítjuk és egészben hagyjuk. Szükség szerint leszedjük a maradék habot a leves tetejéről.

4. lépés

Zöldségek hozzáadása
A leveshez adjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a tyúkhúsleves kockákat, amik még intenzívebbé, teltebbé teszik az ízeket. Adhatunk hozzá ízlés szerint egészborsot, sáfrányt (sáfránnyal igazán szép, erős sárga színű levest készthetünk).

5. lépés

Főzés
Ha igazán szép és finom húslevest szeretnénk készíteni, rá kell szánnunk az időt: Lassan, gyöngyözve főzzük a levest, amíg az alapanyagok megpuhulnak. Takaréklángon főzzük, hogy végül szép tiszta, átlátszó levesünk legyen - ha nagyon forr, akkor a végén zavaros lehet.

6. lépés

Utóízesítés
Ha minden jól megpuhult, kóstoljuk meg a levest, ha szükséges ízesíthetjük sóval, borssal, Delikáttal, de ekkor még kell rajta forralnunk egyet.

7. lépés

pihentetés / szűrés
A kész levest a tűzről levéve pihentessük 10-15 percig, hogy a forrás miatt lebegő kisebb darabkák leülepedjenek. A főtt zöldségeket, húst óvatosan vegyük ki a levesből szűrőkanál vagy húsvilla segítségével, tegyük félre. Merőkanállal, finom szűrőn keresztül szűrjük a levest, hogy a lehető legtisztább legyen. A lábos alján összegyűlő törmelékes, fűszerdarabos részt inkább öntsük ki, minthogy elzavarosítsuk vele szép, tükrös levesünket.

8. lépés

tálalás
A húst, zöldséget tálalhatjuk külön (mikróban melegítve) is vagy a levesben visszaforrósítva. Kínáljunk mellé külön főtt levestésztát (lúdgége, cérnametélt, eperlevél).

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 7
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem