túró | 50 dekagramm |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
Ráma | 12 dekagramm |
zselatin | 1 csomag |
tej | 3 dl |
citrom reszelt héja | 1 darab |
növényi tejszín | 3 dl |
eper, vagy magozott meggybefőtt, esetleg más gyümölcs | 0.5 kilogramm |
tortazselé | 2 csomag |
Túrótotra hidegen recept.
A túrót a cukorral, a Ramával és a citromhéjjal habosra keverjük, majd betesszük a hűtőbe. A zselatint a tejjel megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a túróba, majd a masszát beleöntjük egy kapcsos tortaformába és hűtőben dermesztjük.
Ha megdermedt, felverjük a tejszínhabot, rásimítjuk a túróra, majd megszórjuk a gyümölccsel, végül leöntjük a gyümölcskocsonyával.