tojássárgája | 4 darab |
porcukor | 30 dekagramm |
Ráma | 0.5 csomag |
vaníliás cukor | 1 csomag |
túró | 0.5 kilogramm |
zselatin | 1 csomag |
tej | 1.5 dl |
ribizli | 30 dekagramm |
gyümölcskocsonya | 1 csomag |
víz | 1 darab |
Ráma | 1 darab |
A tojásokat, a cukrokat és a Ramát jól kikeverjük, majd a túrót hozzáadjuk és kikeverjük.
A zselatint 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd az 1 és 1/2 dl forró tejet hozzáadjuk és a masszához keverjük. Ramával kikent tortaformába öntjük és 1 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
Kivesszük, rászórjuk a ribizlit és leöntjük a gyümölcskocsonyával, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a kocsonya.
Hozzászólások