tojás | 4 darab |
liszt | 2 evőkanál |
cukor | 4 pohár |
sütőpor | 1 evőkanál |
túró | 50 dekagramm |
tejszín | 3 dl |
zselatin | 1 evőkanál |
kakaópor | 3 evőkanál |
porcukor | 2 evőkanál |
citrom | 1 pohár |
Négy tojásos kakaós piskótát sütünk. Négy tojássárgát kikeverünk 4 ek cukorral, belekeverünk 2 ek lisztet, 2 ek kakaóport, 0,5 csomag sütőport és a 4 tojásfehérje felvert habját. Tortaformában megsütjük, majd kihűtjük.
Fél kiló túrót a porcukorral, (ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb) összekeverünk és belereszeljük a citrom héját. A zselatint kevés hideg vízzel kikeverjük és a 3 dl felvert tejszínnel együtt a túróhoz adjuk. A krémet rásimítjuk a piskótára és megszórjuk kakaóporral.
Egy napig hűtjük.
Hozzászólások