Rama sütőmargarin | |
Rama Sütőmargarin | |
hámozatlan, apróra vágott mogyoró |
tejszín | 2 dl |
vaníliás cukor | 1 csomag |
vanília puding | 1 csomag |
cukor | 20 dekagramm |
reszelt citromhéj | 1 kevés |
tehéntúró (krémes változat legyen) | 1 kilogramm |
tojás | 5 darab |
tojás | 1 darab |
liszt | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
sütőpor | 0.5 csomag |
cukor | 10 dekagramm |
Ráma | 125 gramm |
Elkészítjük a tésztát és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét kevés cukorral keményre verjük. A maradék hozzávalókat kikeverjük, és a végén beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztával Ramával kikent, 30 cm (28 cm) átmérőjű tortaformát kibélelünk. 2/3-ával az alját, 1/3 -ával az oldalát. A masszát beletöltjük. 160 fokon, 60-75 percig sütjük. A tésztát nem kell elősütni, minden együtt megy a sütőbe. Csak teljesen kihűlt állapotban szeletelhető, ill. vehető ki a formából.
Hozzászólások