túró | 25 dekagramm |
tejföl (kb) | 2 evőkanál |
kristály-, vagy porcukor (ízlés szerin) | 10 dekagramm |
citrom húsa, héja és leve (ízlés szerinti) | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
tej (kb) | 3 dl |
zselatin por (1/2 zacskó) | 12 gramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tejszínhabpótló por | 1 csomag |
dió | 1 marék |
birsalmasajt | 1 darab |
banán és bármilyen friss vagy konzerv gyümölcs | 0.7 kilogramm |
zselatinpor | 13 gramm |
víz | 1.5 dl |
szörp | 0.5 dl |
ételfesték | 1 kevés |
Felverjük kemény habnak a 1,5 dl tejjel a tejszínhabpótló port. Belekeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót és a citrom levét.
Mikróban felmelegítjük a 1,5 dl tejet, majd csomómentesre elkevertjük benne a zselatinport és ezt is belekeverjük a masszába.
Formába öntjük, belekeverjük a gyümölcsök nagy részét (banánt, citromot, citromhéjat, birsalmasajtot, diót). Egy keveset hagyjunk a tetejére. Hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a tetejére a zselatint.
0,5 dl bodzaszörphöz néhány csepp citromot keverünk és annyi vizet öntünk hozzá hogy 2 dl legyen a folyadék.
Mikróban felmelegítjük, de nem forraljuk, csomómentesen elkeverjük a tortából megmaradt fél csomag zselatinporral, majd ételfestékkel színezzük.
A keményre dermedt torta tetejét megpakoljuk a maradék gyümölcsökkel és óvatosan rálocsoljuk a színes zselét. Visszatesszük a hűtőbe és csak teljes dermedés után fogyasztható.
Hozzászólások