Feltöltve:

Túrótorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

búzaliszt150 gramm
cukor240 gramm
vaníliás cukor2 csomag
puha Rama350 gramm
tojássárgája7 darab
1 darab
citrom reszelt héja1 darab
citromlé3 evőkanál
sovány túró1 kilogramm
túrólazító1 csomag
tojásfehérje7 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tésztához: 150 g búzalisztet keverőtálba szitálunk, 40 g cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, 100 g puha Ramát hozzáadunk, és az egészet keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól átdolgozzuk, utána gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. Ha ragadna, kis időre a hűtőbe tesszük. 28 cm átmérőjű, alján kikent tortaforma aljára kinyújtjuk. Tetejére: 250 g puha Ramát jól kikeverünk, apránként 200 g cukrot, 1 tasak vaníliás cukrot, 7 tojássárgát, sót, 1 citrom reszelt héját, 3 ek citromlevet belekeverünk, 1 kg sovány túrót, 1 csomag túrólazítóval apránként a masszába keverünk. 7 tojásfehérjéből kemény habot verünk, a túrómasszába beleforgatjuk, és a tésztalapon eloszlatjuk, majd a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon, légkeveréses: 150-160 fokon, gázsütő: 2 es fokozat előmelegítés nélkül megsütjük. Sütés ideje: 70-80 perc. A megsült tortát a már kikapcsolt sütőben még 30-45 percig nyitott sütőajtó mellett állni hagyjuk, és csak ezután vesszük ki. A formában hagyjuk hűlni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem