Túrósbatyu a Desszertek kategóriában
Az élesztőt 1 kiskanálnyi cukorral a langyos 1 dl tejben felfuttatjuk. A lisztet egy mély tálba öntjük és hozzáadunk mindent. Először a 3 evőkanál cukrot, ezt összeforgatjuk a liszttel. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe beleütjük a tojásokat, egy kicsit megsózzuk, majd a maradék tejet, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk a tésztát és 45 percet meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A túrót villával jól összetörjük, majd a hozzávalókkal összekeverjük, a végén pedig a habos tojásfehérjét is beleforgatjuk.
A megkelt tésztát gyúródeszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kb. 10x10 cm nagyságú négyzetlapokat vágunk ki belőle. A négyzetek közepére egy-egy kis túrós halmot rakunk,
majd a sarkokat összefogva középen egy kicsit tekerünk rajta. A két sütőlapra sütőpapírt teszünk, erre rakjuk a batyukat és hagyjuk őket még kb. 20-25 percig kelni. Ezután megkenjük felvert tojással és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket szép aranybarnára.