Túrós, sajtos pogácsa a Előételek kategóriában
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel, majd felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a krumplinyomon áttört juh és tehéntúrót, az élesztős tejet, 2 tojássárgát és a sót, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk, cipót formálunk belőle és meleg helyen 1/2 órát kelni hagyjuk.
Lisztezett deszkán téglalap formájúra kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk a reszelt sajt 2/3 részével, majd a hosszanti oldalán lazán feltekerjük. Meleg helyen ismét megkelesztjük.
Három cm vastag, egyetlen hosszú csíkot nyújtunk belőle és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tetejét megkenjük a maradék 1 tojássárgával, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Ramával kikent tepsiben világos aranysárgára sütjük.