Túrós sajtos pogácsa
Túrós sajtos pogácsa
  • timer120 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • élesztő - 3 dekagramm
    • cukor - 1 evőkanál
    • só - 2 evőkanál
    • tej - 2.5 dl
    • tejföl - 3 evőkanál
    • margarin - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab

    A krémhez

    • Rama margarin - 10 dekagramm
    • túró - 25 dekagramm
    • reszelt sajt - 15 dekagramm
    • só - 1 evőkanál

    A tetejére

    • reszelt sajt - 1 kevés
    • szezámmag - 1 darab
    • tökmag - 1 darab

    A kenéshez

    • tojás - 1 egész

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót, a tejfölt, a margarint, a tojássárgáját és jó alaposan megdagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
    2. A túrót áttörjük és összekeverjük a sóval, margarinnal.
    3. A tésztát egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt sajttal, és összehajtogatjuk. Majd letakarva 20 percet pihentetjük, megint hajtogatjuk még 2 x 20 percenként.
    4. Kisodorjuk, kiszúrjuk a pogácsa szaggatóval és kicsit megformálva tenyerünkben, a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a kicsit felvert fehérjével, megszórjuk a sajttal és a magokkal. 20 percig kelesztjük még, majd megsütjük.