Túrós rétes vaníliakrémmel a Desszertek kategóriában
A túrót áttörjük, a cukorral, a darával, meg a tojássárgával összekeverjük. A citromhéjjal fűszerezzük, végül a levétől lecsöpögtetett ananászt is beleforgatjuk és a vaníliás cukorral ízesítjük. A réteslapokat egymásra terítjük úgy, hogy a közüket egy kevés olvasztott Ramával meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A túrókrémet egy csíkban egyenletesen ráhalmozzuk, a tésztát feltekerjük. Ramával kikent tepsibe tesszük, a tetejét Ramával megkenjük, végül előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb hőfokon, kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a tejből és a pudingporból előírás szerint elkészítjük a pudingot, majd langyosra hűtjük. Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a cukorral édesítjük, majd óvatosan a langyos krémbe keverjük. Tálaláskor a túrós rétest kissé ferdén felszeleteljük, tányérra rakjuk, majd a vanília krémet mellé kanalazzuk.