Feltöltve:

Túrós rétes

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

réteslap (16 lap)30 dekagramm
túró1 kilogramm
vaníliás cukor4 csomag
cukor1 kevés
nagyobb citrom1 darab
tojás3 darab
doboz tejföl1 nagy
étolaj1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    38x22 cm-es tepsinek az aljába öntünk egy kevés olajat, majd két lapot teszünk alulra, de csak félig fedjék egymást. Úgy helyezzük el, hogy ha a töltelékkel megkentük a lapokat, a széleit egy kicsit vissza tudjuk hajtani. Túrós töltelék: a túrót, a citrom reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a két tojást alaposan összekeverjük. Tejfölös töltelék: a tejfölt, az egy tojást és az ízlés szerinti cukrot összekeverjük. Az első sor tésztára túrós tölteléket teszünk, majd legközelebb tejfölös tölteléket. Én a közepébe kétszer tettem tejfölös tölteléket, teljesen mindegy a sorrend, az a lényeg, hogy az utolsó sor tésztára tejfölös töltelék kerüljön. Az alján kívül még kétszer kentem meg a lapokat olajjal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre