Túrós pogácsa
Túrós pogácsa
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • túró - 50 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 1 darab
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • só - 2 kávéskanál
  • tojássárgája - 2 darab
  • tej - 1 darab

A tetejére

  • tojásfehérje - 1 darab
  • reszelt sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt megfuttatjuk kevés langyos tejben. A lisztet összekeverjük a túróval, sóval, és belemorzsoljuk a Ramát, a 2 db tojássárgát, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, jól összedolgozzuk. Jó meleg helyre tesszük és hagyjuk megkelni. Ha van otthon kenyérsütő, akkor tudom javasolni, hogy a kelesztést a gépben végezze, sőt én még az összedolgozást is a géppel szoktam elvégeztetni. Kelesztés után kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Le kell kenni tojásfehérjével, és reszelt sajtot szórunk rá. Közepesen meleg sütőbe tesszük.