Túrós pite meggyel
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • finomliszt - 30 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • élesztő - 3 dekagramm
    • tej - 0.5 dl
    • tojássárgája - 4 darab
    • kristálycukor - 1 kávéskanál
    • só - 1 csipetnyi

    Töltelék

    • tehéntúró - 0.5 kilogramm
    • pohár natúr joghurt - 1 nagy
    • kristálycukor - 30 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • búzadara - 4 evőkanál
    • tojásfehérje - 4 darab
    • kimagozott meggybefőtt (friss, vagy fagyasztott) - 1 pohár
    • Rama a kenéshez - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. Összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel és a liszttel, majd a tésztát 2 részre osztjuk.
    2. Az egyik tésztával kibélelünk egy Ramával kikent tepsit.
    3. A túrót áttörjük, összekeverjük a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a búzadarával, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Ezt a masszát a tésztára kenjük.
    4. A meggyszemeket rászórjuk és a másik kinyújtott tésztával befedjük. Villával megszurkáljuk és 1 órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.