Túrós perec
Túrós perec
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 20 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • túró - 15 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • citrom reszelt héja - 1 darab

A tetejére

  • tojássárgája - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A lisztet morzsoljuk össze a Ramával, majd adjuk hozzá a cukrot, az áttört túrót, a sütőport, a sót, a reszelt citromhéjat és dolgozzuk össze. Az így kapott tésztából szaggassunk darabokat, attól függően, hogy mekkora pereceket akarunk, sodorjunk belőlük rudacskákat, majd formáljuk pereccé. A pereceket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojássárgával, majd kb. 10-15 percig süssük őket. Miután megsültek, még melegen szórjuk meg őket vaníliás porcukorral.