Túrós lepény sárgabarackkal
Túrós lepény sárgabarackkal
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 7.5 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • őrölt mandula - 8 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi

A tetejére

  • fehér csokoládébevonó - 10 dekagramm
  • vaníliarúd - 1 darab
  • tojás - 5 darab
  • krémtúró - 75 dekagramm
  • Ráma - 6 dekagramm
  • tojáslikőr - 1 dl
  • tej - 1.5 dl
  • liszt - 6 dekagramm
  • étkezési keményítő - 1.5 evőkanál
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • cukor - 15 dekagramm
  • citromlé - 1 darab
  • sárgabarack - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az omlós tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva pihentessük 30 percig a hűtőben. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tésztát kikent tepsibe nyújtsuk ki, süssük 175 fokon, 15 percig. A csokoládébevonót aprítsuk fel, és forró víz fölé állított tálban olvasszuk meg. Kenjük a tésztára, és hagyjuk kihűlni. A vaníliarudat hosszában vágjuk fel, és a belsejét kaparjuk ki. A vaníliavelőt keverjük össze a tojássárgával, a kinyomkodott túróval, a folyékony, de lehűtött Ramával, a tojáslikőrrel és a tejjel. Keverjük össze a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majd apránként keverjük a túróba. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A cukrot hintsük bele, közben lassan verjük tovább. A tojáshabot forgassuk a túrómasszába. Keverjünk bele citromlevet is, majd simítsuk az omlós tésztára. A sárgabarackot hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, és osszuk el a túrón. Süssük 200 fokon kb. 5 percig. Késsel válasszuk el a szélét a tepsitől. A sütő hőfokát csökkentsük 175 fokra, és süssük tovább 15 percig. Vegyük ki a sütőből, és 15 percig pihentessük. Ezt követően ismét tegyük vissza, és újabb 15 perc alatt, 175 fokon süssük készre.