Feltöltve:

Túrós lepény sárgabarackkal

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor7.5 dekagramm
Ráma15 dekagramm
liszt25 dekagramm
őrölt mandula8 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi

A tetejére

fehér csokoládébevonó10 dekagramm
vaníliarúd1 darab
tojás5 darab
krémtúró75 dekagramm
Ráma6 dekagramm
tojáslikőr1 dl
tej1.5 dl
liszt6 dekagramm
étkezési keményítő1.5 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
cukor15 dekagramm
citromlé1 darab
sárgabarack20 dekagramm

Túrós lepény sárgabarackkal a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az omlós tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva pihentessük 30 percig a hűtőben. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tésztát kikent tepsibe nyújtsuk ki, süssük 175 fokon, 15 percig. A csokoládébevonót aprítsuk fel, és forró víz fölé állított tálban olvasszuk meg. Kenjük a tésztára, és hagyjuk kihűlni. A vaníliarudat hosszában vágjuk fel, és a belsejét kaparjuk ki. A vaníliavelőt keverjük össze a tojássárgával, a kinyomkodott túróval, a folyékony, de lehűtött Ramával, a tojáslikőrrel és a tejjel. Keverjük össze a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majd apránként keverjük a túróba. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A cukrot hintsük bele, közben lassan verjük tovább. A tojáshabot forgassuk a túrómasszába. Keverjünk bele citromlevet is, majd simítsuk az omlós tésztára. A sárgabarackot hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, és osszuk el a túrón. Süssük 200 fokon kb. 5 percig. Késsel válasszuk el a szélét a tepsitől. A sütő hőfokát csökkentsük 175 fokra, és süssük tovább 15 percig. Vegyük ki a sütőből, és 15 percig pihentessük. Ezt követően ismét tegyük vissza, és újabb 15 perc alatt, 175 fokon süssük készre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem