Feltöltve:

Túrós lepény másként

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
élesztő0.5 csomag
tej1 dl
citrom reszelt héja0.5 darab
cukor1 evőkanál
túró40 dekagramm
tojás2 darab
vaníliás cukor1 evőkanál
reszelt citromhéj1 teáskanál
hasított mandula2 dekagramm
szeletelt mogyoró4 dekagramm

Túrós lepény másként a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet szitáljuk egy tálba, és a közepébe nyomjunk mélyedést. Az élesztőt oldjuk fel 1 ek. langyos vízben, öntsük a mélyedésbe, szórjuk meg egy kis liszttel, takarjuk le, és kelesszük kb. 20 percig. Dolgozzuk bele a tejet, a citromhéjat, a cukrot, és gyúrjunk belőle jól nyújtható tésztát. Kelesszük újabb 20 percig. Ismét gyúrjuk át. Nyújtsuk ki vékony lappá, terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd letakarva pihentessük. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A túrót keverjük krémesre a tojások sárgájával, a cukorral és a citromhéjjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a túróba. A masszát gyorsan simítsuk a tésztalapra. A mandulából és a mogyoróból szórjunk csíkokat a süteményre. Süssük a sütő középső rácsán 20 percig. Ezután növeljük a hőmérsékletet 200 fokra, és 15 percig pirítsuk a süteményt. Vegyük ki, hagyjuk hűlni, és langyosan tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem