Feltöltve:

Túrós lepény barackkal

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt20 dekagramm
porcukor8 dekagramm
Ráma12 dekagramm
vaníliás cukor1 evőkanál
tojássárgája1 darab
sütőpor0.5 csomag
tej (kb)2 evőkanál

Töltelék

őszibarack1 kilogramm
tojás3 darab
túró75 dekagramm
porcukor20 dekagramm
zsemlemorzsa2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipót formálunk belőle és alufóliába csomagolva, 1 órára hűtőbe tesszük.

2. lépés

A töltelékhez a túrót a porcukorral, a tojássárgával, a zsemlemorzsával és a citromhéjjal jól összekeverjük, majd a felvert tojáshabbal lazítjuk.

3. lépés

Közepes nagyságú tepsit kikenünk Ramával, megszórjuk liszttel, majd a kinyújtott tésztát beletesszük úgy, hogy pereme is legyen. Rákenjük a túrót, a tetejét pedig cikkekre vágott barackkal kirakjuk.

4. lépés

Az első 5 percben 200 fokon, majd 180 fokon sütjük tovább kb. 30 percig. Kihűlve szeleteljük és vaníliás cukorral is megszórhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem