Túrós lepény
Túrós lepény
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • darált dió - 10 dekagramm
    • tojás sárgája - 3 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab

    A töltelékhez

    • túró - 35 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • búzadara - 3 dekagramm
    • alma reszelve - 20 dekagramm
    • tojásfehérje keményre vert habja - 3 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ketté osztjuk, a fele részt kinyújtjuk. Ramával kikent tepsibe tesszük és 10 percig sütjük. A tölteléket elkészítjük: a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzákeverjük. A tojásfehérje habot is óvatosan hozzákeverjük. 10 perc után a tésztát kivesszük a sütőből, a tölteléket ráöntjük, majd szépen elsimítjuk. A másik rész tésztát is kinyújtjuk és a tölteléket befedjük, majd készre sütjük.