liszt | 30 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 0.5 csomag |
darált dió | 10 dekagramm |
tojás sárgája | 3 darab |
cukor | 10 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
túró | 35 dekagramm |
---|---|
Ráma | 15 dekagramm |
cukor | 15 dekagramm |
búzadara | 3 dekagramm |
alma reszelve | 20 dekagramm |
tojásfehérje keményre vert habja | 3 darab |
Túrós lepény a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ketté osztjuk, a fele részt kinyújtjuk. Ramával kikent tepsibe tesszük és 10 percig sütjük. A tölteléket elkészítjük: a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzákeverjük. A tojásfehérje habot is óvatosan hozzákeverjük. 10 perc után a tésztát kivesszük a sütőből, a tölteléket ráöntjük, majd szépen elsimítjuk. A másik rész tésztát is kinyújtjuk és a tölteléket befedjük, majd készre sütjük.