Feltöltve:

Túrós gyümölcsgomba

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás7 darab
liszt7 evőkanál
cukor7 evőkanál
baracklekvár20 dekagramm

A töltelékhez

túró60 dekagramm
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
zselatin2 evőkanál
tejszín4 dl
citrom reszelt héja1 darab
konzervananász15 dekagramm
áfonyalekvár10 dekagramm
ananászbefőttlé2 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben 180 fokon, 15-18 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve lisztezd meg és csavard fel. Ha kihűlt, kihengergetve kend meg vastagon lekvárral, és tekerd fel újból. A töltelékhez a túrót szitán törd át, ízesítsd porcukorral és vaníliás cukorral. A zselatint áztasd az ananászlébe, melegítsd fel, majd csorgasd a túrós krémbe. Add hozzá a habbá vert tejszínt, és oszd három részre. Az egyikbe keverj reszelt citromhéjat, a másikat apróra vágott ananásszal gazdagítsd. Az utolsó ízét, színét az áfonyalekvár adja. A piskótatekercset fél centi vastagon szeleteld fel, és bélelj ki vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet rétegezd bele, és dermeszd legalább 5-6 órán át. A formából kiborítva tálald, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal kis is csinosíthatod a felületét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem