Feltöltve:

Túrós fánkkarikák

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej2 dl
Ráma6 dekagramm
porcukor8 dekagramm
tojássárgája2 darab
rum2 evőkanál
túró25 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor2 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    0.5 dl tejjel, kevéske kristálycukorral és 2 evőkanál liszttel az élesztőt futtassuk fel. Dolgozzuk krémesre a Ramát a tojássárgákkal, a rummal, a túróval és a porcukorral. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, az átszitált lisztet a sütőporral, a sót és a maradék langyos tejet, de csak fokozatosan, amennyit a liszt felvesz. Egy közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Dagasszuk ki és kelesszük meleg helyen 40 percig. Gyúrjuk át a megkelt tésztát, majd nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. Szúrjunk ki belőle korongokat egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, vagy pohárral. A közepüket pedig szúrjuk ki egy jóval kisebb, kb. 3 cm-es pogiszaggatóval. Helyezzük a fánkokat lisztezett, vagy sütőpapíros felületre, takarjuk le őket konyharuhával és kelesszük további 30 percig. Bő olajban, lassú tűzön süssük a fánkokat aranybarnára, majd szedjük konyhai papírtörlőre. Ha kisültek, forgassuk meg őket kristálycukorban, vagy szórjuk meg porcukorral. Sárgabaracklekvárt kínálhatunk mellé. Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a fánkok könnyen megéghetnek.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem