Feltöltve:

Túrós fánk

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

tehéntúró25 dekagramm
mazsola10 dekagramm
porcukor1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tojássárga2 darab

A tésztához

tej2 dl
élesztő2 dekagramm
porcukor1 evőkanál
rétesliszt30 dekagramm
tojássárga1 darab
1 csipetnyi
Ráma3 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgát, a sót, a Ramát és annyi langyos tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom.

  2. 2. lépés

    Nagy fánk, vagy pogácsaszaggatóval, esetleg vizespohárral kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni. Közben elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot. A széleit villával lenyomkodom.

  3. 3. lépés

    A fánkokat Ramával megkent tepsibe, egymástól 2 centis távolságra teszem és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, azután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem