Feltöltve:

Túrós epertorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Továbbá

eperdzsem a kenéshez1 üvegcse
tejszínhab1 kevés
eper a díszítéshez1 pár szem
eperszörp a tortalap locsolásához1 dl

Eperkrém

növényi tejszín250 milliliter
eper25 dekagramm
zselatinpor2 csomag
cukor1 kevés
epres joghurt4 dl

Túrókrém

növényi tejszín250 milliliter
zselatinpor (10 g)1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
porcukor4 evőkanál
tehéntúró25 dekagramm

Piskóta

4 tojásos piskótalap, egy sárga, és egy kakaós2 darab
tej1 adag
kakaópor1 evőkanál
szódabikarbóna2 csipetnyi
liszt24 evőkanál
hideg víz8 evőkanál
porcukor16 evőkanál
tojás8 darab

Eperzselé

víz2 dl
eperszörp0.5 dl
cukor3 evőkanál
piros tortazselépor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A négy tojásfehérjét 8 evőkanál porcukorral, és 4 evőkanál hideg vízzel nagyon kemény habnak felverjük, majd sorban hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel jó sokat keverjük, majd késhegynyi szódabikarbónát és 8 evőkanál lisztet óvatosan hozzákeverünk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy készül a kakaós piskótalap is, csak egy kanál kakaót tejjel, vagy vízzel elkeverünk és a tésztához öntjük. Lehet a nyolc tojásból egybe is készíteni a piskótákat, csak a végén a tésztát kétfelé kell önteni és a kakaót az egyik tésztához hozzátenni, majd két, egyforma átmérőjű tortaformában, előmelegített sütőben megsütni. A túrót 4 evőkanál porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával kikeverjük. Feloldjuk a zselatint, felmelegítjük, majd langyosra hűtve hozzátesszük a túrókrémhez, végül a felvert tejszínt adjuk hozzá és jól összedolgozzuk. A joghurtot, a cukrot és a zselatint felmelegítjük, amíg hűl, villával az epret összetörjük és felverjük a tejszínt, végül összevegyítjük az egészet. A kakaós lapot ráhelyezzük a tálra, amin majd tálaljuk a tortát. A kapcsos tortaformát csatoljuk a torta köré, hogy megtartsa a krémeket és a zselatint, amíg megkötnek. A kakaós lapot meglocsoljuk 1 dl víz és 1 dl eperszörp keverékével. Rátesszük a túrókrémet, majd megkenjük eperdzsemmel.
Elkészítjük az eperkrémet és rákenjük a dzsem tetejére. Mikor jól megkötött, rárakjuk ízlés szerint a díszítésre szánt epret. Felmelegítjük az eperzselé hozzávalóit és lassan, középen kezdve kis adagokban a torta tetejére öntjük. Mikor megkötött, késsel óvatosan elválasztjuk a forma szélétől és levesszük a formát. Végül tejszínhabbal az oldalát tetszés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem