Feltöltve:

Túrós batyu

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt0.5 kilogramm
tej3 dl
Ráma5 dekagramm
cukor10 dekagramm
élesztő2 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojássárga2 darab

Töltelék

túró30 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tojássárga1 darab
mazsola10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt elkeverjük 1 dl langyos tejben, amibe 1 kiskanál cukrot tettünk. Tetejét megszórjuk liszttel és felfuttatjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tejet, majd együtt meglangyosítjuk. Vigyázzunk, nehogy felforrjon. A liszthez hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a megolvasztott Ramát, a langyos, tojásos, cukros keveréket és kezdjük dagasztani. Ha kell, még tej, adunk hozzá, de azt is langyosítsuk meg. Közepesen lágy tésztának kell lennie. Kézzel, vagy géppel bedagasztjuk, tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a megmosott és leforrázott mazsolát, a tojássárgát, valamint a citromhéjat. Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, közepére halmozzuk a tölteléket, a két átlósan lévő csücskét összecsípjük és Ramával kikent tepsibe rakjuk. Itt is kelesztjük még fél órát, majd megkenjük tojássárgával és közepesre előmelegített sütőben megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem