Feltöltve:

Túrós batyu

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

A kenéshez

tojás1 darab

A töltelékhez

cukor45 gramm
vaníliás cukor12 gramm
búzadara16 gramm
tehéntúró400 gramm
citrom reszelt héja1 darab

A tésztához

rétesliszt600 gramm
élesztő30 gramm
tojás1 darab
porcukor60 gramm
vaj vagy sütőmargarin100 gramm
5 gramm
tej300 milliliter

A díszítéshez

porcukor1 darab

Túrós batyu a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy kb 38x27 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk. Először a tésztát készítjük el. Az összetevőket egy tálba mérjük, ügyelve, hogy az élesztő közvetlenül ne érintkezzen a sóval, majd simára dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát kétszeresére kelesztjük, kb 20 perc alatt. A megkelt tésztát lisztes asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 24 db szabályos négyzetre vágjuk egy rádli segítségével, pizzaszeletelő is kiválóan megteszi. Most gyorsan elkészítjük a túrótölteléket. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és alaposan eldolgozzuk. Mindegyik négyzet közepére egy kanálnyit teszünk a túrótöltelékből. A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk. Egyet csavarunk rajta, s közben a nyílások széleit erősen összenyomkodjuk, hogy a túrótöltelék ne jöjjön ki sütés közben. A kész batyukat kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy tojással lekenjük, pihentetjük pár percet. Előmelegített sütőben 180 C-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem