Túros-tejfölös puliszka, párolt hallal és zöld fűszeres joghurttal recept.
A halat az olajjal kikent tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a kifacsart citrom levével, megsózzuk, rászórjuk a frissen őrölt borsot, kevés, kb.: 1/2 pohár vizet öntünk mellé és lefóliázva betoljuk a 250 fokra állított sütőbe. A hal sütési ideje körülbelül 40 perc.
Közben egy lábasban felteszünk vizet főni sóval, majd amikor felforrt, óvatosan beleengedjük a kukoricadarát, amit a fakanállal sűrűn kevergetünk, mert amikor forró, akkor gyakran kifröcsköl és könnyen megégethetjük a kezünket. Ezalatt a fokhagymagerezdeket megpucoljuk és felvágjuk apróra.
A joghurtot egy lezárható tetejű üvegtálba kaparjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, valamint egy kis kanál sót és egy csepp olajat. Majd megmossuk, apróra felvágjuk a petrezselymet is és azt is hozzáadjuk. Jól elkeverjük és amíg a hal sül, a puliszka fő, addig a hűtőbe rakjuk. Közben a halról, ha megpuhult levesszük a fóliát és megsütjük egy kicsit a sütőben.