Túrós-sajtos pogácsa
Túrós-sajtos pogácsa
  • timer140 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 60 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • túró - 25 dekagramm
  • tej - 1.5 dl
  • cukor - 1 evőkanál
  • élesztő - 4 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • tojássárgája - 3 darab
  • tejföl - 1 dl
  • trappista sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a Ramát és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a szitán áttört túrót, az élesztős tejet, a két tojássárgát, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és letakarva fél óráig kelesztjük. Közben a sajtot lereszeljük. A tésztát 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt kétharmadával, és lazán feltekerjük, mint a rétest. Letakarjuk és 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztát 2.5-3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ramával kikent és lisztezett tepsiben sütjük.