Túrós pite
Túrós pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • tej - 1 dl
  • liszt - 35 dekagramm
  • túró - 50 dekagramm
  • búzadara - 5 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 csomag
  • citrom - 1 darab
  • porcukor - 1 evőkanál
  • tojássárga - 3 darab

Elkészítés:

  1. A tölteléket elkészítjük. 1,5 dl tejből és búzadarából lágy tejbegrízt készítünk, kihűtjük. A túróba beleteszünk 4 evőkanál porcukrot, 3 tojás sárgáját, 1 citrom héját belereszeljük. Beletesszük a tejbedarát és alaposan eldolgozzuk. 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a túróhoz és finoman habosra kikeverjük.
  2. A lisztbe beletesszük a sütőport, a csipet sót és 1 evőkanál porcukrot. margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját. Összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy jól gyúrható legyen.
  3. A tésztából 2 cipót készítünk. Az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk, majd nyújtófára tekerjük és a kimargarinozott tepsibe tesszük. Rátesszük a túrótölteléket, szépen elosztjuk.
  4. A másik cipót is kinyújtjuk és a fent leírt módon a tetejére helyezzük. Több helyen villával meg szurkáljuk. Bekenjük felvert tojással. Előremelegített, de nem forró sütőbe tesszük, 45-50 percet sütjük. Kihűlés után vaníliás porcukorral meghintjük.