Ráma | 25 dekagramm |
---|---|
búzadara | 2 marék |
liszt | 1 bögre |
cukor | 1 bögre |
sütőpor | 1 csomag |
túró | 1 kilogramm |
kimagozott meggy | 2.5 marék |
tej | 1 bögre |
tojás | 4 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Túrós-meggyes recept.
A 25 dkg Rama felét a tepsi aljának kikenésére használom, majd erre egyenletesen rászórom a 2 marék búzadarát.
A lisztet, a cukrot és a sütőport egy edényben összekeverem. Az így keletkezett elegyet megfelezem.
Az egyik felét a búzadarára szórom, majd ezt követően az 1 kg túró egyenletes elszórása következik a teljes felületre. A meggyet szemenként szórjuk a túróra.
Egy edényben a tejet, a vaníliás cukrot és a 4 tojást felverem, majd ráöntöm a lisztes-meggyes felületre, a maradék Ramát felaprózzuk és ezt tesszük a tetejére.
Előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kihűlés után kockákra vágjuk, majd tálaljuk.