Feltöltve:

Túrós-mazsolás kalácskák

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

félzsíros tehéntúró13 dekagramm
cukor5 dekagramm
van. cukor1 csomag
olaj5 evőkanál
tej4 evőkanál
tojás1 darab
liszt25 dekagramm
sütőpor2 csapott mokkáskanál
felaprított, vagy darált mandula5 dekagramm
mandulapehely4 dekagramm
porcukor10 dekagramm
narancslé3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Robotgép habverőjével az áttört túrót a kétféle cukorral, az olajjal, a tejjel és a tojással krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral meg a felaprított, vagy ledarált mandulával elkeverjük. A robotgép habverőjével apránként a túrós masszába forgatjuk, majd a gyúrópálcákkal simára dolgozzuk, végül beleforgatjuk a mazsolát. Deszkán a tésztát rúddá formáljuk, 9 részre osztjuk, és mindegyikből 3 rudat sodrunk. Kis kalácsokká összefonjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, előmelegített sütőben 200°C-on kb. 12 percig sütjük, majd rácson kihűtjük. Felhevített serpenyőben a mandulapelyhet szárazon aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük és kihűtjük. A porcukrot a narancslével simára keverjük. A kalácsokat a mázzal megkenjük, és a mandulapehellyel azonnal megszórjuk, majd száradni hagyjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem