Feltöltve:

Túrós-mandulás kocka

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

baracklekvár15 dekagramm
tejszín4 dl
citrom1 darab
krémtúró20 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
étkezési keményítő3 dekagramm
finom liszt8 dekagramm
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás3 darab
kristálycukor20 dekagramm
citrom ízű zselépor1 csomag
mandula10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A zseléport elkeverem 5 dl vízben, és negyedóráig állni hagyom. Beleszórok 5 dkg cukrot, és kevergetve addig melegítem, amíg a cukor feloldódik. Kihűtöm és a hűtőszekrénybe teszem, hogy megdermedjen. A tojások fehérjéjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verem, és beleszórom a vaníliás cukorral elkevert porcukrot. Óvatosan összekeverem a tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával, valamint a keményítővel, meg a sütőporral elkevert liszttel. A tésztát sütőpapírral bélelt, 30x40 cm-es tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm. A krémtúrót összekeverem a maradék cukorral. A tejszínt kemény habbá verem, majd először a túrót, utána a tejszínt is a dermedő zseléhez keverem. A krémet további fél órára visszateszem a hűtőbe. A piskótalapot kettévágom, az alsó részét visszateszem a tortaformába. Egyenletesen elkenem rajta a krémet, majd befedem a másik lappal. A szálasra vágott mandulát szárazon megpirítom egy serpenyőben. A sütemény tetejét megkenem a baracklekvárral, megszórom a mandulával, és tálalásig egy éjszakát a hűtőben pihentetem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem