Túrós csusza
Túrós csusza
  • timer15 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • füstölt szalonna - 15 dekagramm
  • áttört tehéntúró - 25 dekagramm
  • csuszatészta - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csuszatésztát forró sós vízben főzzük puhára.
  2. Közben a füstölt szalonna felét vékonyra szeleteljük, széleit vagdossuk be, hogy sütéskor szép tarajos szeleteket kapjunk, süssük zsírjára, majd csepegtessük le.
  3. A maradék szalonnát kockázzuk fel, egy edényben süssük zsírjára, tegyük bele a túrót, öntsük fel a tejföllel, és rögtön tegyük rá a kifőtt tésztát.
  4. Alaposan keverjük össze.
  5. Tálaláskor tegyük a tészta tetejére a kakastaréjokat. Még kínálhatunk plusz tejfölt hozzá.