Túrós-csokis torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 2 darab
    • cukor - 6 dekagramm
    • liszt - 6 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • kakaópor - 1 dekagramm

    A töltelékhez

    • zselatin - 1 csapott evőkanál
    • túró - 50 dekagramm
    • cukor - 25 dekagramm
    • tejföl - 1 dl
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • citromlé - 1 evőkanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • növényi tejszín - 2.5 dl
    • cukorszirup vagy lekvár - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összekevertem. Egy kapcsos 26 cm-es formát kibéleltem, beletettem és megsütöttem. Közben a tölteléket elkészítettem: a zselatint feloldottam, a túrót a cukorral, tejföllel habosra kevertem. Hozzáadtam 1 citrom reszelt héját, 1 ek. citromlevet, 2,5 dl növényi tejszínből felvert kemény tejszínhabot, végül a zselatint, majd kihabosítottam az egészet. A megsült és kihűlt tortát visszatettem a kimosott, szárazra törölt tortaformába, cukorsziruppal meglocsoltam, de lekvárral is megkenhető, majd a tölteléket rásimítottam. Fóliából köröket vágtam, a tortára tettem és a szabadon eső részét kakaóporral megszórtam. A tésztát kétfelé vágtam és a töltelékkel megkentem. Csokival behúztam. Négy túrós-csokis rúddal díszítettem.