Túrós batyu muffin formában
Túrós batyu muffin formában
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person12 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 2 darab
  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • finomliszt - 50 dekagramm
  • búzadara - 1 evőkanál
  • só - 1 teáskanál
  • citrom - 1 darab
  • porcukor - 2 evőkanál
  • élesztő - 2 dl
  • kristálycukor - 6 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • étolaj - 1 dl
  • tehéntúró - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a 2 kanál porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagy tálba öntjük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az étolajat, a mokkáskanál sót és a citrom reszelt héját. 8-10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Akkor jó, amikor elválik a tészta az edény falától, végül egyesével a tojássárgákat is beledolgozzuk. Ha eldolgoztuk teljesen a tojássárgákat, megkenjük a tetejét olajjal, és letakarjuk.
  3. Langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  4. Közben a túrót áttörjük, a búzadarával és a kétféle cukorral összekeverjük.
  5. A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és 12 részre vágjuk. A túrótölteléket a közepére halmozzuk, a tészta 4 sarkát felül, középen összefogjuk és összenyomkodjuk. Egyet csavarunk rajta, jól összenyomkodjuk, hogy a batyuból ne folyjon ki a töltelék.
  6. A muffin sütőt kiolajozzuk és beletesszük a batyukat.
  7. A tetejüket margarinnal lekenjük, majd közepesen forró sütőben 180°C kb. 25 perc alatt megsütjük.