A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a 2 kanál porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálba öntjük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az étolajat, a mokkáskanál sót és a citrom reszelt héját. 8-10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Akkor jó, amikor elválik a tészta az edény falától, végül egyesével a tojássárgákat is beledolgozzuk. Ha eldolgoztuk teljesen a tojássárgákat, megkenjük a tetejét olajjal, és letakarjuk.
Langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
Közben a túrót áttörjük, a búzadarával és a kétféle cukorral összekeverjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és 12 részre vágjuk. A túrótölteléket a közepére halmozzuk, a tészta 4 sarkát felül, középen összefogjuk és összenyomkodjuk. Egyet csavarunk rajta, jól összenyomkodjuk, hogy a batyuból ne folyjon ki a töltelék.
A muffin sütőt kiolajozzuk és beletesszük a batyukat.
A tetejüket margarinnal lekenjük, majd közepesen forró sütőben 180°C kb. 25 perc alatt megsütjük.