Feltöltve:

Túrós batyu

timer 150
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt500 gramm
tej250 milliliter
friss élesztő25 gramm
cukor3 evőkanál
1 teáskanál
tojás1 darab
Rama Vajas Íz60 gramm

A töltelékhez

túró500 gramm
cukor6 evőkanál
búzadara2 evőkanál
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
citrom reszelt héja2 darab
tojássárgája2 darab
mazsola (el is hagyható)50 gramm
tojásfehérje2 darab

A kenéshez

tojás1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1 evőkanál cukorral elkevert, 1,5 dl langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.

  2. 2. lépés

    A tésztához a sóval elkevert lisztet, a tojást, a maradék tejjel és cukorral tegyük egy nagyobb tálba és a felfuttatott élesztővel gyúrjuk össze egészen addig, amíg el nem válik az edény falától. Legalább három részletben, apránként dolgozzuk bele az olvasztott Rama Vajas Ízt is, majd a tésztát, fóliával letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk duplájára kelni, kb. 1 óráig.

  3. 3. lépés

    Amíg a tészta kel, készítsük el a túrótölteléket. Egy tálban villával törjük össze a túrót, keverjük hozzá a cukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját, és ha szeretnénk, a mazsolát, majd a legvégén óvatosan keverjük bele a habbá vert tojásfehérjét.

  4. 4. lépés

    Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ki kb. 1-1,5 cm vastag téglalapra, és vágjuk 10x10cm-es négyzetekre. Minden négyzet közepére helyezzünk egy evőkanálnyit a túrótöltelékből. A tészta sarkait fogjuk össze, és kissé csavarjuk meg.

  5. 5. lépés

    A kis batyukat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és szobahőmérsékleten kelesszük fél órán át. Közben melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra.

  6. 6. lépés

    A fél óra elteltével kenjük meg a batyukat a felvert tojással, és süssük kb. 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ízlés szerint, porcukorral megszórva tálalhatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Túrós batyu

timer 150"
mood Közepes
thumb_up 0