Feltöltve:

Túrós-barackos pite

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt80 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
cukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás2 darab
Ráma40 dekagramm

A töltelékhez

túró1.5 kilogramm
cukor30 dekagramm
tojás4 darab
tejszín2.5 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
szeletelt mandula10 dekagramm
sárgabarackbefőtt1 kilogramm
porcukor1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet átszitálom, majd a sütőporral, egy csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem. A keverék közepére egy lyukat fúrok, a hideg Ramát apró darabokra vágom, a lyuk köré rendezem, a tojásokat pedig a lyukba ütöm. A tésztához hozzáadok még 5 dl langyos vizet, aztán az összes hozzávalót összegyúrom, golyót formázok belőle, folpackba csomagolom és harminc percre a hűtőbe teszem. A töltelékhez összekeverem a túrót és a cukrot, majd jöhetnek a tojások, a tejszín, a pudingpor és a mandula is. A barackot megmosom és vékony szeletekre vágom. A tészta kétharmadát a sütőlap szélességének megfelelően kinyújtom, majd a sütőpapírral kibélelt formába simítom. Egy villával megszurkálom, aztán eloszlatom rajta a tölteléket, és ráhelyezem a barackszeleteket. A maradék tésztát az ujjaim között elmorzsolom, és rászórom a süti tetejére. Előmelegített sütőben mintegy háromnegyed óráig sütöm, majd kiveszem, hagyom kihűlni, felszeletelem, és porcukorral megszórva tálalom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem