Feltöltve:

Túrós-barackos lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tojássárgája3 darab
barackbefőtt1 darab
baracklekvár5 evőkanál
porcukor6 dekagramm
tojásfehérje4 darab
citrom reszelt héja1 darab
búzadara3 evőkanál
túró50 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor5 dekagramm
Ráma6 dekagramm

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab

Tészta

liszt20 dekagramm
1 csipetnyi
tojássárgája1 darab
porcukor6 dekagramm
Ráma12 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A krém elkészítésével kezdem. A Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot a 3 tojássárgával kikeverem. Belerakom a túrót, a búzadarát, és a citromhéjat. Ezt berakom a hűtőbe. A tepsit (20×30 cm) kikenem Ramával, a sütőt 180 fokra bekapcsolom. A barackkonzervet kinyitom, a barackokat felszeletelem, és szűrőbe rakom, hogy lecsöpögjön a leve. A tésztához valókból tésztát gyúrok, gyorsan kinyújtom, és a tepsibe rakom. A tésztát berakom sülni, de csak 6-8 percre. Amíg sül a tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verek, és a túrós masszámhoz keverem. A tésztát kiveszem a sütőből, és baracklekvárral megkenem. Rárakom a barackszeleteket, és rásimítom a túrós masszát. Visszarakom a sütőbe, de a hőt leveszem 170 fokra. Így sütöm kb. 50 percig, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e már. (Nekem még 10 percre vissza kellett tenni). Kihűlve lehet szépen szeletelni, és másnap az igazi, bár mi nem bírjuk ki másnapig. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem